Danefæ - eventyrlige oldtidsfund

Onsdag den 31. januar 2018 kl. 19.30

v/ Peter Vang Petersen, museumsinspektør, Nationalmuseet

Alle fund af oldtidsguld og -sølv, der er fremkommet inden for Danmarks grænser gennem de sidste 200 år, findes i dag på Nationalmuseet. Landets gamle lov om danefæ har således sikret, at særligt værdifulde oldtidsfund er havnet i statens eje, og da der i 1970’erne fremkom metaldetektorer til hobbybrug indledte Nationalmuseet et frugtbart samarbejde med de folk, der dyrkede detektorarkæologi som fritidsaktivitet. I dag kan vi konstatere, at denne form for amatørarkæologi har medført et væld af spændende oldtidsfund – ikke mindst fra yngre jernalder, vikingetid og tidlig middelalder.

Med danefæfund følger ofte en del detektivarbejde, og en stor del heraf udføres i dag af lokalmuseerne. Herfra sendes fundene til danefævurdering på Nationalmuseet, og museumsinspektør Peter Vang Petersen fortæller i dette foredrag om de senere års mest spændende danefæ og om museernes arbejde med at håndtere de mange detektorfund, som bl.a. er resultatet af nordvestjyske amatørarkæologers fortjenstfulde virke.

Læs mere h​er!

Holstebro Museum

Midlertidige kontorer

Danmarksgade 14, 1. sal

7500 Holstebro​

info@holstebro-museum.dk

CVR nr.: 34744866

Følg os på Facebook facebook32

Entré

Ingen entré pga. ombygning.

Museet er lukket pga. ombygning.

Vi glæder os til at invitere inden for i nye rammer i efteråret 2019.

​Modtag vort nyhedsbrev med kort nyt om stort og småt via e-mail.