Tirsdagsture i maj

​For tirsdagsturene gælder følgende:

Bussen afgår kl. 18.30 fra Danmarksgade 14. BEMÆRK dog at turen den 8. maj har afgang allerede kl. 17.00. På turene bliver der serveret en kop kaffe/te med hjemmebag. Vi er tilbage ved museet omkring kl. 22. Pris 125 kr. for medlemmer; 150 kr. for ikke-medlemmer. 

Af hensyn til bussen og traktementet er tilmelding nødvendig til museet på info@holstebro-museum.dk eller på tlf. 21 18 78 69. Tilmelding kan ske fra mandag den 8. januar 2018. Sidste tilmeldingsfrist er mandag den 23. april 2018. Ved udeblivelse eller for sen afmelding opkræves det fulde beløb. Betaling foregår i bussen til museumsforeningens repræsentant – husk aftalte penge.

Turene gennemføres ved min. 40 deltagere, og deltagerantallet er begrænset til 54 personer. 

Harrild Hede

Turen er fuldt booket​

Tirsdag den 8. maj 2018 kl. 17.00 - BEMÆRK TIDSPUNKTET

Med museumsinspektørerne Esben Graugaard og Kira Jørstad Klinkby, begge Holstebro Museum

Kridt skoene og tag de lange ben med, for nu skal vi på vandretur. Vi kører til Harrild Hede, som ikke kun er et usigeligt smukt sted, men også et naturområde fyldt med kulturspor fra mange perioder. 

Vi skal se Castenchiolds høj og høre et par historier om familien, der ejede heden op til vor tid. Vi går forbi den restaurerede akvædukt og de tilhørende engvandingskanaler, som var en vigtig del af hedeopdyrkningen i 1800-tallet. Også oldtidsagre fra jernalderen skal vi se nærmere på.

Vi håber, at forårssolen skinner, så vi også kan nyde det rige natur- og dyreliv på heden. Madpakke sørger deltagerne selv for, men museet har kaffe og kage med. 

Fra jord til bord

En aftentur med fokus på geologi, kultur og lokale fødevarer

Turen er fuldt booket​

Tirsdag den 15. maj 2018 kl. 18.30
Med museumsinspektør Mette Klingenberg, Holstebro Museum

Tag med på en tur i det vestjyske kulturlandskab, hvor vi har fokus på lokale fødevarer, og på hvordan råvarerne præges af det område, hvor de er produceret. Vi skal således opleve, hvordan geologi, kultur og lokale ildsjæle giver os muligheden for at smage på Vestjylland. 


Denne aften kører vi mod Ausumgaard, hvor vi skal høre om et landbrug med stor fokus på lokal fødevareproduktion. Her fra går turen videre mod Hjerm Kalkgruber. Her skal vi i lommelygternes skær opleve gruberne og høre om deres anvendelse til ostelagring, hvor grubernes konstante temperatur og høje luftfugtighed er med til at give ostene en helt særlig smag og konsistens.


Før vi vender næsen mod Holstebro, slutter vi aftenen af ved kalkgruberne, hvor vi smager på grubeosten samt får os en kop kaffe/the og lidt sødt til ganen. 


Husk at medbringe lommelygte. 

bill. 8a

​Guld, sølv og kirker

Turen er fuldt booket​

Tirsdag den 29. maj 2018 kl. 18.30​

Med museumsinspektør Astrid Skou Hansen,  Holstebro Museum

Turen går ud langs nordsiden af Storåen med første stop ved Bur Kirke, hvor Søren fortæller om den usædvanlige kirkearkitektur, og Astrid fortæller om de mange detektorfund, der vidner om en stor vikingetidsbebyggelse i området. 

Herefter kører vi videre til Skærum, hvor vi hører om kapellet og de mange fine detektorfund fra bronzealder, jernalder og middelalder. Hjemturen går syd om åen, hvor vi gør holdt ved Idum kirke, hvor vi drikker kaffe og hører om kirken og de seneste års arkæologiske fund på egnen.

bill. 9

Adresse

Holstebro Museum

Midlertidige kontorer

Danmarksgade 14, 1. sal

7500 Holstebro​

Telefon: 96 11 50 10

info@holstebro-museum.dk

CVR nr.: 34744866

Følg os på Facebook facebook32

Entré

Ingen entré pga. ombygning.

Åbningstider

Museet er lukket pga. ombygning.

Vi glæder os til at invitere inden for i nye rammer i efteråret 2019.

Nyhedsbrev

​Modtag vort nyhedsbrev med kort nyt om stort og småt via e-mail.